Εθελοντισμός

Διακρίσεις  Αθλητών Special Olympics Ν. Ευβοίας  

 

Τους αθλητές των special Olympics καλωσόρισε ο Σίμος Κεδίκογλου

 

Autonomia EXPO η ελληνική έκθεση για την αναπηρία και την αποκατάσταση 28, 29 και 30 Μαΐου 2010

 

Eυαισθητοποίηση για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics
«Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics. Ζητούμενο το πνεύμα προσφοράς», δήλωσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, που στέκεται αρωγός στη διεξαγωγή των αγώνων και την πρωτοβουλία της Τοπικής Επιτροπής Special Olympics Ν. Εύβοιας.


Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου πιστός στην υπόσχεσή του να βοηθήσει , σε συνεργασία με το Σύλλογο «Άνθρωπος- Ελπίδα- Πολιτισμός» και τους τοπικούς φορείς την προσπάθεια να συμπεριληφθούν πόλεις του Νομού στο πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» (HOST TOWN) εν όψει των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011 ,που θα διεξαχθούν στην Αθήνα, στηρίζει την πρωτοβουλία της Τοπικής Επιτροπής Special Olympics Ν. Εύβοιας ως εθελοντής, αλλά και ως μέλος της.
Ο βουλευτής συμβάλλει ενεργά προς την κατεύθυνση ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης , τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να σταθούμε όλοι αρωγοί.
Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2010 μετά από πρόσκληση της αρμόδιας για την ανάπτυξη και παρακολούθηση του προγράμματος Ν. Εύβοιας, συντονίστριας του Τοπικού Παραρτήματος, Ειρήνης Μερτζιάνη πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου, «Άνθρωπος- Ελπίδα- Πολιτισμός» και έδρα της Τ.Ε Special Olympikcs Ν. Εύβοιας, όπου η συντονίστρια του προγράμματος «Πόλις Αμφιτρύων», Αντιγόνη Κοκκινίδου ανέλυσε το σκοπό και το στόχο του.
Ο κ. Κεδίκογλου παρέστη στη συνάντηση , επαναλαμβάνοντας ότι η στήριξή του είναι δεδομένη. Όπως είπε, το ζητούμενο στη διαδικασία διεκδίκησης είναι να επιδειχθεί διάθεση προσφοράς σε κάθε επίπεδο και πνεύμα εθελοντισμού.
Έστειλε για μία ακόμα φορά το μήνυμα ,πως θα πρέπει να διδαχθούμε από τη δύναμη της θέλησης για ζωή που επιδεικνύουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και να βοηθήσουμε, ώστε το κίνημα του εθελοντισμού να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, δηλώνοντας συμμετοχή στη διοργάνωση ενός από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που τιμούν τη χώρα μας.
Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στις Διεθνείς Αποστολές να φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες σε διαφορετικές πόλεις και Νησιά, μεταξύ των οποίων και η Εύβοια, πριν την επίσημη έναρξη των Παγκόσμιων Αγώνων, το διάστημα 20-24 Ιουνίου 2011.
Όπως επισημάνθηκε μέσα από αυτή τη φιλοξενία οι αθλητές Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον ελληνικό πολιτισμό και να προσαρμοστούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον , καθώς και να έρθουν σε επικοινωνία με τους Έλληνες αθλητές των Special Olympics.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης μέσα από ειδικές εκδηλώσεις.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
SPECIAL OLYMPICS
ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΕΛΛΑΣ

Αρ. Πρωτ. 6

Χαλκίδα 20.6.2008
Τηλ./Φαξ : 22210 29139, 25716, 25144
anelpo@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εθελοντές - Προπονητές SPECIAL OLYMPICS.

Η Τοπική Επιτροπή Νόμου Εύβοιας SPECIAL OLYMPICS προσκαλεί νέους και νέες που έχουν τελειώσει ΤΕΕΦΑ , είναι γυμναστές με διάθεση να προσφέρουν εθελοντική υπηρεσία σε αθλητικά προγράμματα παιδιών με νοητική αναπηρία να δηλώσουν συμμετοχή. Επίσης όσοι σπουδάζουν σε γυμναστικές ακαδημίες και έχουν διάθεση να γίνουν βοηθοί προπονητών.

Γίνε προπονητής των Special Olympics σε κάποιο άθλημα προσφέροντας 2 – 3 ώρες την εβδομάδα.

Δώσε λίγο από τον χρόνο σου, γίνε εθελοντής μιας μεγάλης προσπάθειας.

Σε όλους τους εθελοντές που θα δηλώσουν συμμετοχή θα δίδεται βεβαίωση συνεργασίας και πιστοποιητικό συμμετοχής, που αποτελεί θετικό απόκτημα για το βιογραφικό των νέων ανθρώπων και προσμετράται ως εμπειρία για όσους ασχολούνται με την ειδική αγωγή.

Τα προγράμματα άθλησης των Special Olympics στη Χαλκίδα θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο.

Πληροφορίες - εγγραφές - συμμετοχή:
Τηλ/Fax: 22210 25716, 25144, 29139, 61318, 61319

Για την Τοπική Επιτροπή Εύβοιας

Ειρήνη Μερτζιάνη

 

Μενού