Δραστηριότητες

2009

Aπό 30.Απριλίου - 3 Μαϊου 2009 διοργανώθηκε στην αίθουσα εκθέσεων του Δημαρχείου Χαλκίδας Δωροέκθεση [Βazaar] των παιδιών δημιουργικής απασχόλησης Α.με.Α του Συλλόγου με εργασίες των παιδιών και εθελοντών του Συλλόγου μας .
Η έκθεση τελούσε υπο την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας και του Δήμου Χαλκιδέων.

26.3.2009 - Τα Special Olympics Ελλάς στα πλαίσια της ανάπτυξης περιφερειακών προγραμμάτων, θέλοντας να προβάλουν την δύναμη της θέλησης και της προσπάθειας των ξεχωριστών αθλητών μας διοργανώσαν αγώνες ποδηλασίας στη Χαλκίδα.

Μεταξύ των διακριθέντων αθλβτών ήταν και αθλητές Special Olympics από τον Ν. Εύβοιας :
500 μ. Αικατερίνη Κόντου Ν. Αρτκάη χρυσό
500 μ. Βασιλική Τζιγιάννη Χαλκίδα ασημένιο
1000 μ. Παναγιώτης Κόντος Μ. Αρτάκη χρυσό
1000 μ. Γιώργος Μιχαηλίδης Χαλκίδα χρυσό
1000 μ. Γιάννης Κουράσης Καμαρίτσα Δ. Μεσσαπίων αργυρό
Τους ευβοιώτες αθλητές μας, προσκάλεσε ο Νομάρχης κ. Αθανάσιος Μπουραντάς και τους απένειμε τα εύσημα, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν με την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα , εν όψει και της διοργάνωσης των παγκόσμιων Special Olympics από τη χώρα μας το 2011.

 

Στις 14. Μαρτίου 2009 παρουσιάστηκε από την ομάδα Θεατρικής Δημιουργικής Απασχόλησης Α.με.Α στο Θέατρο Παπαδημητρίου η Θεατρική Παράσταση " ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ" της Αρισατέας Κοντραφούρη - Διδασκαλία - Σκηνοθεσία Αριστέα Κοντραφούρη ηθοποιός - παιγνιοθεραπεύτρια & Σοφία Λιάκου ηθοποιός.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας & του Δήμου Χαλκιδέων.

21.2.2009 - Το 31ο φεστιβάλ βραβευμένων ταινιών Δράμας ταξιδεύει... Χαλκίδα. Αίθουσα προβολής, κινηματογράφος ODEON-ΜΑΓΙΑ.

18.1.2009 - Η θεατρική παράσταση για παιδιά <<Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι>> απο το θεατρικό εργαστήρι <<Εν Δράσει>> του Δήμου Ταύρου στο Δημοτικό θέατρο Παπαδημητρίου.

2008

20.12.2008 - Δημιουργία ημερολόγιου για το έτος 2009 με ζωγραφιές που δημιούργησαν τα παιδιά του <<Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός>>.

3.12.2008 - Εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρια στην Αίθουσα Δεξιώσεων Σχολής Πεζικού. Κύριος Ομιλητής ήταν o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων,

κ. Αναστάσιος Λαγόπουλος με θέμα: "Τα Δικαιώματα των Α.με.Α στη Ζωή"

κ. Γιώργος Ρουμελιώτης τ. Αντινομάρχης "Το Άτομο με Αναπηρίες ως Ορθοπεδικός Ασθενής"

κ. Βλάσης Σκολίδης Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής "Το Άτομο στην Οικογένεια και στην Κοινωνία"

(ΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ)

20.10.2008 - Τα μαθητικά συγκροτήματα της Χαλκίδας διοργανώνουν συναυλία στο Φρούριο της Κανήθου. Η εκδήλωση αφιερώνεται στους σκοπούς του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμώνων & Φίλων Α.με.Α <<Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός>>.

16.10.2008 - Εκκίνηση μαθημάτων για το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας του Πανευβοϊκού Συλλόγου <<Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός>> με δύο τμήματα, παιδικό και εφηβικό.

26.9.2008 - Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανευβοϊκού Συλλόγου <<Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός>> ανακοινώνει ότι συνεχίζει την λειτουργία των Τμημάτων Θεατρικής Δημιουργίας κάθε Δευτέρα απόγευμα 6-9 όπως όλα αυτά τα χρόνια.

8.9.2008 - Μουσική εκδήλωση της edexcel international για την απονομή επαίνων PALSO-EDEXCEL στους επιτυχόντες μαθητές του σχολικού έτους 2007-2008. Η εκδήλωση είχε και κονωνικό χαρακτήρα, ενίσχυση σκοπών Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α (υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων & της ΔΕΠΑΧ).

15.7.2008 - Η επιτυχία της μεγάλης κοινωνικής εκδήλωσης 29.2.2008 είχε σαν αποτέλεσμα την συγκέντρωση του ποσού των 28.450,21 Ευρώ. Με αυτό το χρηματικό ποσό ανοίχτηκε ειδικός λογαριασμός για την δημιουργία στέγης για τα άτομα με αναπηρία [Α.με.Α] στο Νομό μας.

20.6.2008 - Η Τοπική Επιτροπή Νομού Εύβοιας SPECIAL OLYMPICS προσκαλεί νέους και νέες που έχουν τελειώσει ΤΕΕΦΑ, να προσφέρουν εθελοντική υπηρεσία σε αθλητικά προγράμματα παιδιών με νοητική αναπηρία.

ΕΣΑμεΑ: Η οργάνωση εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρίαστην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

30.5.2008, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:30 στο Θέατρο Παπαδημητρίου τα παιδιά θεατρικής δημιουργίας του Συλλόγου θα παίξουν την Θεατρική Παράσταση "Πάμε Σαν Άλλοτε..."

Μια μουσική αναδρομή στην ιστορία της Χαλκίδας. Έγραψε και σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Αδάμης

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας και υπο την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων - ΔΕΠΑΧ-ΔΕΚΕΣΑΧ

11-15.04.2008, Μπαζάρ Συλλόγου στο χώρο του Δήμου για εκδηλώσεις.

30.03.2008, Ο Σύλλογος επισκέπτεται στην Αθήνα το Θέατρο Αθηνών "Ξυλένια Κούκλα" (Αδάμης).

23.02.2008 - 24.02.2008, Μάγια ODEON: Φεστιβάλ Μικρού μήκους βραβευμένων ταινιών Δράμας σας ταξιδεύει... Χαλκίδα!

2007
03.12.2007: Εθνική ημέρα ατόμων με αναπηρία (ημερίδα και εκδήλωση).

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την ΙΑ΄ εφορεία προϊστορικών κλασικών αρχαιοτήτων και με προοπτικές περαιτέρω της εν λόγω συνεργασίας επισκέφτηκαν παιδιά του φορέα μας το σπίτι με τα ψηφιδωτά στην Ερέτρια. Στις 30-10-07 τα παιδιά επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδος και ξεναγήθηκαν απο την υπεύθυνη αρχαιολόγο.

Ο φορέας μας με την ειδική πιστοποίηση ΦΕΚ 1349/1-8-07 απόφαση Υφυπουργού Υγείας κοινωνικής αλληλεγγύης ανήκει στις μη κυβερνητικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και πιστοποιήθηκε ως φορέας παροχής κοινωνικής φροντίδας.

Με απόφαση 8-8-07 το Δ.Σ. του δικηγορικού σύλλογου Χαλκίδος εδέχθη την συμμετοχή του για ίδρυση και λειτουργία απο τον φορέα μας ειδικής υπηρεσίας <<Συνήγορος κατά των διακρίσεων>>. Τα μέλη όρισε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χαλκίδος Ηλίας Σπανόπουλος επικεφαλής με ομάδα πέντε δικηγόρων. Οι υπηρεσίες του είναι εθελοντικές.

2005
Ηµερίδες, διαλέξεις σεµινάρια κοινωνικού, ιατρικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού ενδιαφέροντος µε παράλληλη ενηµέρωση για πρόληψη αλλά και θεραπεία---υλοποιημένες µε τη νοµαρχιακή αυτοδιοίκηση Εύβοιας καθώς και µε άλλους φορείς και συλλόγους.

Έκδοση ενηµερωτικών φυλλαδίων, παρεµβάσεις µέσω των Μ.Μ.Ε., θεατρικές παραστάσεις αλλά και εκθέσεις ζωγραφικής, εικόνων, αγγειοπλαστικής κλπ. Α.με.Α.

2003-2004
Προσπαθήσαµε και επιτύχαµε µε τη συµπαράσταση όλων των φορέων του Νοµού Νοµοθετικό Διάταγµα για ίδρυση και λειτουργία στην Εύβοια Ειδικού Γυµνασίου & Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ανθοκοµίας, Κηπουρικής.

Βραβευθήκαµε για τις δραστηριότητές µας από το Υπουργείο Πολιτισµού.

Αναπτύξαµε συνεργασiα µε τη Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας. Δήµους, επίσηµους φορείς του Νοµού µας και Συλλόγους.

2001-2002
Αρχίζουµε να διευρύνουµε της δραστηριότητές µας µε δωρεάν ειδικά προγράµµατα κοινωνικοποίησης παιδιών και νέων Α.µε.Α όπως: Εργαστήρι Θεατρικής Δηµιουργικής Απασχόλησης µε τις ειδικευµένες ηθοποιούς - εµψυχώτριες Αριστέα Κοντραφούρη και Σοφία Λιάκου.

Παρουσιάζουµε πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις στο ευρύ κοινό του Νοµού µας και στην Αθήνα.

Τιµηθήκαµε στα ΙΑ' Δηµήτρια µε τιµητική πλακέτα από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας για τη Θεατρική Παράσταση "ΜΠΑΟΥΛΟ'.

Διακρίθηκαµε και σε Διεθνές Φεστιβάλ για την πρωτοτυπία της Θεατρικής Παράστασης.

Εργαστήρι παραδοσιακών χορών: Ενεργός συµµετοχή σε πολλές εκδηλώσεις, καθώς και σε Διεθνές Φεστιβάλ.

Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής - Αισθητικής Αγωγής, εκπαιδεύονται στην κατασκευή αντικεμένων (εικόνες. οµοίωµα τα κ.λ.π. από πηλό και γύψο. ζωγραφική. χειροτεχνία).

Παρουσίαση εργασιών σης Πανελλήνιες Εκθέσεις Α.µε.Α Αθήνα – Θεσσαλονίκη. στο Eργαστήρι Τέχνης Χαλκiδας, στη Δηµόσια Bιβλιοθήκη και στους χώρους του Συλλόγου µας.

Συµµετοχή σε αθλοπαιδείες, κολύµβηση σε συνεργασία µε το N.Ο.Χ. επίσης αθλητικούς αγώνες Α.µε.Α στα πλαίσια ραδιοµαραθωνίων Λαϊκής Τράπεζας µε διακρίσεις.

Συνεργασία µε την ΙΑ Εφορία Προκλασσικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Εύβοιας. Έκθεση έργων ζωγραφικής και κολάζ στους χώρους του Μουσείου Χαλκiδας.

Εργοθεραπεία για να ανακαλύψουν και να συνειδητοποιήσουν τις ικανότητές τους.

Απασχόληση των παιδιών για καλύτερη εξοικείωση µε την γλώσσα και την αριθµητική µε τη βοήθεια βιβλίων, παιχνιδιών και αντικειμένων.

Συµµετοχή σε Κοινωνικές - ψυχαγωγικές εκδηλώσεις εκδροµές, γιορτές, θέατρα.

2000
Αρχίσαµε να διοργανώνουµε ενηµερωτικές οµιλίες για την αναπηρία.

Προκαλέσαµε και πετύχαµε µε τη σύµπραξη εκπαιδευτικών, παιδιά σχολείων να ζωγραφίσουν για τα Α.µε.Α.

Ξεκινήσαµε µε σχολεία και συλλόγους γονέων και κηδεµόνων συνεργασία, ενηµερωτικές κοινές εκδηλώσεις και προβολή DVD για τις δραστηριότητες, ης δυνατότητες και την πολιτική ίσων ευκαιριών των Α.µε.Α.

1999
Λειτουργία Εργαστηρίου Θεατρικής Δηµιουργικής Απασχόλησης µη ανάπηρων παιδιών 5-15 ετών µε τη σύμπραξη και την καθοριστική βοήθεια της Κάρµεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της, Δηµήτρη Αδάµη, Γιάννη Μακρίδη και Ελένης Καρακάση, µε σκοπό την αλληλοπροσέγγιση, το κέντρισµα του ενδιαφέροντος και την ενηµέρωση για τις μεγάλες ικανότητες των Α.µε.Α.

Το Παιδικό στέκι του Εθνικού Θεάτρου επισκέφθηκε µε πρωτοβουλία µας τη Χαλκίδα.. Παρουσιάσαµε την παράσταση της κα. Ρουγγέρη," Η αγάπη και τα τρία πορτοκάλια".

Παρουσιάσαµε για πρώτη φορά στη Χαλκίδα και έκτοτε ανελλιπώς το Φεστιβάλ Βραβευµένων Ταινιών Μικρού Μήκους Δράµας, στοχεύοντας και στην προβολή ταινιών που αναφέρονται σε ποικίλες µορφές αναπηρίας και προσβασιμότητας για περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Διοργανώσαµε γιορτές µε παιδιά από την Ελλάδα, Ουκρανία, Γερµανία, Αγγλία, Αλβανία, Ρωσία.

 

Μενού